Mailchimp + vintertid = SANT
October 31, 2017, 09:49 Mailchimp by Cathrine

Forrige helg stilte vi klokken, fra sommertid til vintertid denne gangen. For mange innebærer dette en time med ekstra søvn denne helgen, mens det for småbarnsforeldre innebærer at de må stå opp ekstra tidlig de neste ukene…

For oss som bruker Mailchimp, innebærer vintertid at vi endelig kommer ”hjem”. Ja, for nå er vi endelig på den tiden av året hvor vi som bor i Norge, kan tillate oss å si at vi bor i Sentral-Europa i Mailchimp sitt system. Når vi har sommertid i Norge, må vi nemlig fortelle Mailchimp-kontoen vår at vi bor i Øst-Europa, for at systemet skal jobbe etter korrekt klokkeslett. Dette er en liten svakhet i systemet, som vi ønsker å dele med deg.

Dersom man sender ut kampanjer eller nyhetsbrev ved hjelp av forhåndsinnstilt sendetidspunkt, er dette klart en utfordring som man må ta hensyn til. Vi har jo tillit til at systemet sender ut våre tilbud eller vår informasjon i tide, og en time fra eller til, ja det kan bety tapt salg eller kommunikasjonssvikt. Dette har vært en verkebyll for flere av våre kunder den siste tiden.

Mailchimp er selv klar over situasjonen, så vi kan jo tillate oss å håpe at vi slipper å håndtere tidssonen i Mailchimp manuelt for evig og alltid. Men denne gangen anbefaler jeg deg å gå inn på din profil, velger ”settings” og deretter ”details” og endrer tidssonen til ”Central European Time” om det ikke allerede er gjort.

Først da kan vi ønske vinteren velkommen!