10 grunner til å bruke video i markedsføringen
May 25, 2018, 14:35 Markedsføring by Hilde Haustreis

Det tok ikke ett, ikke to, men hele tre forsøk for a-ha å slå gjennom med hitten ‘Take on Me’. Og hva gjorde at de lykkes, spør du kanskje? Vel… video.

‘Take on Me’ har en spesiell plass i de fleste nordmenns hjerter, så det er vanskelig å se for seg at A-ha hadde noen som helst problem med å slå gjennom. Likevel var realiteten slik. Etter at låten først var produsert, var ikke bandet helt fornøyd med hvordan den hørtes ut, så endringer måtte gjøres, og låten ble etter hvert sluppet. ‘Take on Me’ havnet på 137-ende plass (laveste plassering i A-ha’s historie). Låten var en flopp.

Warner Brother’s i USA hadde likevel stor tro på bandet, og gav dem muligheten til å spille inn låten på nytt. Denne gangen fikk de inn en ny produsent, Alan Tarney, som la på mer synth. Den nye versjonen ble slik vi kjenner den i dag. Likevel floppet låten enda en gang.

Produksjonsselskapet nektet å gi opp, og det ble investert mye penger i en ny og banebrytende musikkvideo. 16 uker og over 2000 tegninger senere, ble ‘Take on Me’ introdusert på nytt og havnet rett inn på ‘Billboard Hot 100’ – en suksess!

Video viste seg å være årsaken til A-ha’s store gjennombrudd, og på samme måte kan video få din bedrift til å vokse. Video er et mektig verktøy for markedsføring, salg og ikke minst opplæring. Dersom du har video på landingssiden kan det øke konverteringen med hele 80%.

Her er 10 grunner til at også DU burde bruke video i markedsføringen:

1. ØKER KONVERTERINGEN OG SALG
Synet er vår mest dominante sans, så det er kanskje ikke så rart at det visuelle har en stor rolle når det kommer til å kjøpe. Studier viser at 74% av de som først så på en forklarings-video, endte opp med å kjøpe produktet eller tjenesten senere. Ved å vise frem produkter eller fortelle om tjenester i en video, gir du kunden et bedre bilde på hva de kan forvente seg, du vekker følelser og få presentert det du tilbyr på en bedre og mer engasjerende måte. En lydløs vifte i sommervarmen kan for eksempel fremstilles akkurat så lydsløs som den er ved å vise produktet i en video – samtidig som du kan vekke sommerlige følelser hos kunden.

2. HØY ROI
Hele 83% av bedrifter hevder at video gir høy avkastning på investeringen. Tallene er ganske overbevisende, noe HCL Nordic’s egne tall også bekrefter. Vi har produsert mye video den siste tiden, med ekstremt lave utgifter, og som resultat av det har vi flere besøkende på nettsiden noensinne, flere henvendelser og mye takket være video. Det trenger ikke å være så dyrt å produsere video, da ingen forventer at den skal være perfekt. Husk – det er innholdet som teller;

«Video is like pizza – when it’s bad, it’s still pretty good»

3. BYGGER TILLIT
Video hjelper med å sette et ansikt (eller flere) på bedriften, og vil øke den personlige tilknytningen til deres merkevare. Vis hvem som står bak alle produktene eller tjenestene, bak alle mailene og sosiale medie poster. Video er en fin måte å vise frem deres bedriftskultur og fremme ansatte. Det vil gi kunden deres en følelse av hvem de vil møte når de kommer på kontoret eller i butikken deres, de har et ansikt på hvem de snakker med på telefonen, og det menneskeliggjør noe som kanskje ellers ville føltes teknisk og automatisert.

4. SEO
Helt siden Google kjøpte YouTube har det vært en stør økning i hvordan det påvirker søkemotorrangeringen. Dersom du inkluderer video i et innlegg eller på nettsiden, er det mer enn 50 ganger så stor sannsynlighet for at du havner på førstesiden på Google. Google følger strømmen og elsker det kundene elsker – noe som tydelig viser seg å være video.

5. MOBILVENNLIG
Video og mobil går hånd i hånd. 80% av tiden folk bruker på nett, bruker de på mobil, og 90% av disse ser på video på mobiltelefonen. Man bruker telefonen når man er på farten – på bussen, trikken eller på venteværelse, og med et økende antall mobilbrukere vil disse tallene bare bli større. Sosiale medier kombinert med video er den mest effektive måten å nå nye og eksisterende kunder, og du fanger kundens oppmerksomhet umiddelbart. Hvor lenge du holder den der, kommer an på hvor underholdende videoen er.

Video er mobilvennlig

6. ENGASJERENDE
Det er ikke bare på Netflix og HBO at vi oppsøker video – også på sosiale medier er dette å foretrekke. Video oppmuntrer til deling i sosiale medier og visuelt innhold er 40 ganger så sannsynlig å bli delt enn ren tekst. Da Instagram introduserte muligheten for video, ble over 5 millioner videoer delt – bare de først 24 timene! Det er ganske imponerende, og sier litt om hvor stort omfang video kan ha. Man deler med venner, kolleger eller direkte på sin egen profil, både fordi det er nyttig og interessant, men også fordi det er underholdende.

7. INFORMERENDE
Et bilde sier mer enn tusen ord, levende bilder sier enda fler. Fortell hva dere tilbyr, hvordan produktene funker, hvilke tjenester dere tilbyr og hvilke fordeler de har. Her har dere en unik mulighet til å vise produktene eller tjenestene fra alle mulige vinkler og fullstappet med nyttig og engasjerende informasjon – bare på noen få sekunder.

8. TIDSSPARENDE
Det er mye enklere (og ikke minst, mer gøy) å se en kort video enn å lese en lang artikkel. Det er også lettere å fange seernes oppmerksomhet, og ikke minst holde den der. Gjør informasjon lett tilgjengelig for kunden, spar de for unødvendige søk og tid brukt på å finne det de leter etter, og presenter det enkelt og fint i en kort video. Kundene kommer til å takke deg – kanskje ikke face-to-face, men gjennom flere salg.

9. VIDEO ER MÅLBART
Du kan enkelt finne ut hvor mange som har sett på filmen, hvor lenge de så, om de klikket og om de kjøpte. Det er også mulig å teste ulike videoer samtidig og finne ut hvilken som konverterer best. Legg ut annonser på sosiale medier og følg utviklingen i Google Analytics.

10. KUNDENE ELSKER DET
Sist med ikke minst – video er gøy! Det å lage video føles etter hvert som en lek, ikke bare er det gøy for kunden, men det er også gøy å produsere. Test ulike varianter, ulike mennesker, ulike produkter, ulike bakgrunner og ulike lengder. Skal dere legge på musikk? Redigere farger? Legge på tale? Her er det bare fantasien som setter stopper. Finn frem kreativiteten og prøv dere frem.

Tallene snakker for seg selv – video funker, og det kommer til å funke for deg. Dersom du fortsatt er usikker på hvordan du kan komme i gang, hjelper vi gjerne. Lykke til!