17 SEO tips - til deg som vil utføre selv
September 26, 2016, 12:35 Google by Claus

SEO tips – til de som vil utføre uten hjelp

Alle vil ligge øverst i de organiske søkeresultatene. Men for de beste plasseringene velger søkemotorenes roboter bare de nettsidene de tror har den mest relaterte informasjonen. Robotene er utviklet helt siden 90-tallet. Ingen andre enn de som jobber i søke-selskapene vet nøyaktig hvordan de fungerer. Men mange har funnet ut mye, og vi vet nå veldig mye om hva som skal til for å rangere høyt.

Bare for å gi en indikasjon på hvor mye SEO kan ha som verdi for din bedrift. Så har vi satt opp en veldig generell liste over bransje-ord det blir søkt på samt gjennomsnittlig antall søk pr. mnd. Alle bransjer har søkeord det blir søkt på, og som potensielt kan gi en god del trafikk inn til nettsiden/nettbutikken din. På toppen av disse antallene ligger også søkesetninger som f.eks. «restaurant bergen sentrum» eller «frisør grünerløkka».

Søkeord Gj.snitt søk pr. mnd. Søkeord Gj.snitt søk pr. mnd.
apotek 18100 interiør 12100
bar 2900 kaffe 3600
bilverksted 1300 kiosk 720
blomsterbutikk 1900 klokker 18100
budbil  480 massasjebad 720
båtutleie 260 renhold 1300
container  1900 restaurant 8100
dameklær 1600 rørlegger 2900
dekk  8100 skobutikk 1000
eiendomsmegler  6600 smykker 3600
elektriker 3600 snekker 1600
frisør 4400 solbriller 5400
gatekjøkken 390 sushi 9900
gullsmed 5400 ventilasjon 1600
hotell 14800 vesker 5400

 

Følger du våre relativt enkle SEO tips vil du med tid starte og klatre i resultatlistene til de store søkemotorene.

 

SEO tips 1:
“Content is king” (Innhold er konge). Så vårt første SEO tips er å skrive godt og unikt innhold til nettsiden. Fokuser på et nøkkelord/nøkkelords-setning for hver side. F.eks: hairextention/hairextention i oslo. Ikke prøv og optimaliser en side for flere nøkkelord/-setninger. Finn de beste ordene/setningene ved å gjøre en søkeordsanalyse. Det er heller ingen hemmelighet at  dybdeinnhold yter bedre i søkemotorene. Optimal lengde ligger et sted mellom 1400-1700 ord (ca. 7 min lesing), der den ideele lengden på en tekstlinje er på ca 12 ord, mens et avsnitt er på ca 3-4 linjer.

 

Tips 2:
“If content is king, then links are queen” Bygg et nettverk av linker til og fra nettsiden din. Men ikke bygg linker til/fra sider som ikke er relatert til din egen side, i form av bransje og/eller emne. Når du bygger linker, tenk på kvalitet, ikke kvantitet. En enkelt, god og autoritær link vil gjøre mye mer for deg, enn 10 dårlige linker (som faktisk kan ødelegge for deg). Pass på hvem du linker til.

Bonustips: Du har sjelden kontroll på innkommende linker, men disse er svært viktige og betydningsfulle. Da er trikset rett og slett og spørre pent. Du har sikkert leverandører som setter pris på deg som kunde. Er det en troverdig og seriøs aktør, spør dem om de kan linke til deg på forhandlersiden etc.

Tips 3:
Bruk unike nøkkelord/nøkkelords-setninger i tittelen, URLen, metabeskrivelsen til alle dine undersider. La nøkkelordet/nøkkelords-setningen komme så tidlig som mulig. Også i bloggkategoriene, dersom du har en blogg på siden. Har du en wordpress-side er dette ganske enkelt og bytte ut.

seo tips hcl nordic bildeDenne informasjonen henter bl.a. Google fra nettsiden din.

 

Tips 4:
Bruk gjerne søkeordsplanleggeren i AdWords til å finne ut hvilke ord som er gir mest trafikk. Keywordtool er et annet godt verktøy du kan bruke. Husk og ta hensyn til konkurransen om ordet. Ved høy konkurranse kan det være lurt og vurdere det neste i listen.

Tips 5:seo tips hcl nordic bilde
Et viktig SEO tips er å ha oppdatert innholdet på siden. Gå jevnlig inn og oppdater/legg til innhold på sidene. Nytt innhold blir sett på som relevant i forhold til nøkkelordet/nøkkelords-setningen. Hvis du ikke legger til/forandrer/bytter ut innholdet på siden din så ofte, bør du vurdere og legge til en blogg. Søkemoterene liker nytt innhold.

 

Tips 6:
Smart bruk av linker. Bruk linken i selve nøkkelordet/nøkkelords-setningen i stede for “her” eller “Klikk her”. F.eks: “Se vårt utvalg av solbriller” Ikke: “Se vårt utvalg av solbriller her”. Utheving av nøkkelord er også bra, som f. eks: solbriller og solbriller.

Tips 7:
Fjern all flash fra siden din. Flash er på vei ut, og inneholder ikke linker eller tekst som kan bli plukket opp av søkemotorer.

Tips 8:
Legg til nøkkelordet/nøkkelords-setningen i “image alt”-teksten til hver bilde på siden. Legg gjerne også til ordet “bilde”. Mange som søker bruker “nøkkelordet/nøkkelords-setningen” + “bilde”, i stede for og bruke bildesøk. Om du har en wordpress-side er det litt enklere enn med kode,

seo tips bildeI dette tilfellet er alt-teksten skrevet slik: alt=»seo tips bilde»

Tips 9:
Søkemotorene ønsker et naturlig språk. Ikke prøv å lure dem med å stappe teksten din full av nøkkelord/nøkkelords-setninger. Det fungerer ikke. Søkemotorene ser etter hvor mange ganger ordet er gjengitt i innholdet. Blir det unaturlig mange ganger, så vil det ødelegge for deg.

Tips 10:
Ha et tydelig og lett å finne Call-to-Action. Det hjelper ikke på SEO, men uten den, hva er egentlig vitsen?

SEO tips 11:
Legg til virale funksjoner på nettsiden eller bloggen din, slik som anmeldelser, dele funksjon, kommentarer etc.

Tips 12:
Gjør at siden laster så raskt som mulig. Her kan du sjekke hastigheten, og få svar på hva du kan gjøre for å forbedre den.

Tips 13:
Et veldig viktig SEO tips er å gjøre nettsiden mobilvennlig. Søkemotorene foretrekker mobilvennlige nettsider overfor nettsider som ikke er det. Sjekk om nettsiden din er mobilvennlig.

Tips 14:
Fjern alle linker som peker til 404-sider (ikke eksisterende sider). Om du ikke vet hvordan du skal finne disse, be om en gratis seo-rapport. Den gir deg full oversikt over alle undersidene dine, inkludert 404-sider, URL’er, titler, meta beskrivelser, redirection-sider osv.

Tips 15:
Registrer bedriften din i Google business. Da dukker du opp på kartet, og vises bedre når noen søker på bedriftsnavnet ditt.

seo tips google business bilde

Tips 16:
Har du videoer på nettsiden, legg dem også ut på YouTube. YouTube videoer havner ofte høyt i resultatlistene til Google.

Tips 17:
Vårt siste SEO tips er å bygge en sitemap og last opp til Google. Da hjelper du Google å forstå siden din. Et SEO tips som er ekstra viktig dersom du har en stor nettside med mange undersider.

 

Om du har et godt SEO tips eller spørsmål til innlegget, ikke nøl med og spørre. Gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

 


 

Kurs i Oslo 7. februar 2019. Klikk på bildet under for å lese mer:

image